Bibliografia e sitografia
- An assessment of level and intensity of physical activity University of Washington Health Promotion Research Center(2006). http://depts.washington.edu/hprc/rapa
-
Analisi della composizione corporea, Bruno Bagni Ferrara 09/02/2013
- D. Crawford and K. Campebell. Lay definitions of ideal weight and overweight. International Journal of Obesity 23, 738±745, (1999).
-
D. Noè et al. Attendibilità delle equazioni predittive del dispendio energetico a riposo nella grande obesità. G. It Diabetol Metab 2006; 26:54-62.
- De la Montaña, J et al. Adherence to a mediterranean diet and its relantionship to body mass index in Galician university. Facultad de Ciencias de Ourense (Universidad de Vigo).
-
Dietary guidelines for adults in Greece. Archives of Hellenic Medicine 1999, 16(5):516-524
-
Il cibo dell’uomo. Franco Berrino Direttore del Dipartimento di Medicina Predittiva e per la Prevenzione Fondazione IRCCS Istituto Nazionale per lo Studio e la Cura dei Tumori MILANO
-
Katherine Esposito, mD et al. Effect of a Mediterranean-Style Diet on Endothelial Dysfunction and Markers of Vascular Inflammation in the Metabolic Syndrome: A Randomized Trial.
-
KEYS, A. Coronary heart disease in seven countries. Journal Circulation 1970 Vol. 41 No. 1 pp. 186-195
-
Ministero dell’Istruzione, dell’Università e della Ricerca, MIUR (2015), Linee Guida per l’educazione alimentare.
-
Panagiota N. Mitrou et al. Mediterranean Dietary Pattern and Prediction of All-Cause Mortality in a US Population: Results From the NIH-AARP Diet and Health Study December 10/24, 2007
-
Paulo Henrique Santos da Fonseca. Arq Bras Endocrinol (2010)Metab.,54/130.
-
Peter JM Weijs. Validity of predictive equations for resting energy expenditure in US and Dutch overweight and obese class I and II adults aged 18–65y1–3. The American Journal of Clinical Nutrition
-
Robertson RM et al. Can a Mediterranean-style diet reduce heart disease? Circulation.2001;103:1821-1822.
-
Scientific Advisory Committee on Nutrition, SACN (2011), Dietary Reference Values for Energy.
-
SINU, Società Italiana di Nutrizione Umana. LARN - Livelli di Assunzione di Riferimento di Nutrienti ed energia per la popolazione italiana. IV Revisione. Coordinamento editoriale SINU-INRAN. Milano: SICS, 2014.
-
Trichopoulou A et al. Adherence to a Mediterranean diet and survival in a Greek population. N Engl J Med.2003; 348:2599-2608.
-
WPT James and EC Schofiel. Human Energy Requirements. Oxford University Press & FAO(1990).
-
www.diarioalimentare.it
-
www.myfitnessroad.com
-
www.portaledinu.it
-
http://www.inran.it/servizi_cittadino/per_saperne_di_piu/ta belle_composizione_alimenti
-
http://www.unesco.it/cni/index.php/archivio-news/174-ladieta-mediterranea-e-patrimonio-immateriale-dellumanita
-
http://www.my-personaltrainer.it
-
http://www.salute.gov.it
-
http://nut.entecra.it
Questo articolo è sotto la licenza Licenza Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike 3.0